Siteuri utile

Politia Romana
Manuale Auto
Automobil Clubul Roman
Dictionar englez roman

Siteuri sponsorizate

codul rutier - cap X

Sunteti aici: home » legislatie rutiera » noul cod rutier » Cap X - Dispozitii finale

Cap X - Dispozitii finale

Art. 131.
Īn desfasurarea activitatilor de prevenire a accidentelor rutiere, politia rutiera poate solicita sprijinul unor asociatii profesionale si al unor conducatori de autovehicule, care consimt sa participe voluntar la acestea, conform legii.

Art. 132.
Anual se stabilesc fonduri din bugetul Ministerului Administratiei si Internelor, destinate campaniilor si activitatilor de educatie rutiera.

Art. 133.
(1) Modelele indicatoarelor, marcajelor si semnalelor luminoase, precum si semnalele politistilor rutieri sunt prevazute īn anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Anexa prevazuta la alin. (1) poate fi modificata si completata prin hotarāre a Guvernului, pe baza modificarilor si completarilor aduse conventiilor si acordurilor internationale īn domeniu, la care Romānia este parte.

Art. 134.
(1) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica īncepānd cu data de 1 februarie 2003. Pe aceeasi data se abroga Decretul nr.328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile ulterioare, republicat īn Buletinul Oficial, Partea I, nr.49 din 28 iunie 1984, precum si orice alte dispozitii contrare prezentei ordonante de urgenta.
(2) Īn termen de 30 de zile de la data publicarii Ministerul de Interne va elabora regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, care se aproba prin hotarāre a Guvernului.

Art. 135.
Īn termen de 90 de zile de la publicarea īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta, la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor, Guvernul va emite hotarārea de modificare si completare a Hotarārii Guvernului nr.85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, denumit regulament īn cuprinsul prezentei ordonante de urgenta, care se va publica īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I.

Art. 136.
Īn termen de 90 de zile de la publicarea īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta, ministerele cu atributii īn domeniul circulatiei pe drumurile publice vor elabora, vor aproba si vor publica īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, normele de aplicare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, dupa cum urmeaza:
- a) Ministerul Administratiei si Internelor, pentru prevederile art.15 alin.(4), art.23 alin.(10), art.24 alin.(2) si art.83 alin.(4);
- b) Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, pentru prevederile art. 23 alin. (33) si (35) si ale art. 40 alin. (4);
- c) Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Ministerul Administratiei si Internelor, pentru prevederile art.9 alin.(2), art.14 alin.(2);
- d) Ministerul Sanatatii Publice, pentru prevederile art. 22 alin. (2), (5) si (7), art. 87 alin. (3), art. 88 alin. (2) si ale art. 125 lit. a);
- e) abrogat
- f) Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Administratiei si Internelor, pentru prevederile art. 23 alin.(5) si (8);
- g) Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor, pentru prevederile art.123 lit.f) si g);
- h) Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Administratiei si Internelor, pentru prevederile art.130.

Art. 137.
Anexa face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.

Cap IX - Atributii ale unor ministere si ale altor autoritati ale administratiei publice « | Inapoi la cuprins

Top