Siteuri utile

Politia Romana
Manuale Auto
Automobil Clubul Roman
Dictionar englez roman

Siteuri sponsorizate

Noutati si stiri rutiere

Sunteti aici: home » noutati » examinare pe calculator

Examinare pe calculator

Pentru eliminarea coruptiei, dar si pentru a se alinia standardelor europene, conducerea Directiei Regim Permise a pus la punct un program de înlocuire a probei scrise pentru obtinerea permisului cu o testare sustinuta în fata calculatorului.

În momentul în care candidatul se prezinta pentru sustinerea examenului teoretic, este înregistrat si primeste un cod de bare unic, cu ajutorul caruia deschide testul pentru categoria pentru care sustine examenul.

Candidatul dispune de 30 de minute

Testarea se face în fata unui monitor, prin simpla atingere a ecranului în dreptul raspunsului sau raspunsurilor corecte, dupa care se valideaza.
O noutate este aceea ca prin aceasta metoda candidatul îsi poate alege limba în care doreste sa sutina examenul: româna, engleza, franceza, germana sau maghiara.
Daca în timpul celor 30 de minute acordate examenului candidatul greseste mai mult decât minimumul admis, calculatorul îl "anunta" si astfel concursul se încheie. Pâna la sfârsitul anului 2008, în toate judetele vor fi amenajate sali corespunzatoare sustinerii examenului.