Siteuri utile

Politia Romana
Manuale Auto
Automobil Clubul Roman
Dictionar englez roman

Siteuri sponsorizate

Noutati si stiri rutiere

Sunteti aici: home » noutati » limite de viteza marite

Limite de viteze marite

Senatul a votat majorarea limitelor de viteza existente in tara noastra. Desi noul Cod Rutier a intrat in vigoare la 1 decembrie 2006, senatorii au adus unele amendamente semnificative, legate de limita de viteza.

Comisia juridica din Senat a aprobat cresterea vitezei in localitati de la 50 la 60 km/h si pe drumurile nationale sau europene de la 100 la 120 km/h. Pe drumurile judetele viteza maxima admisa va fi de 100 km/h. O alta prevedere in proiectul adoptat de Senat este eliminarea obligativitatii reexaminarii in cazul suspendarii permisului. S-a propus si reducerea punctului de amenda de la 39 lei la 19 lei.
Proiectul de lege propus de senatorul Norica Nicolai va intra in vigoare chiar daca infrastructura existenat in tara noastara nu este una dintre cele mai bune dar ultimele statistici si date oficiale confirma starea foarte slaba a sistemului rutier.

Politia Romana si asociatile care lupta impotriva accidentelor rutiere sunt principalii contestatari ai modificarilor votate de Senat. In jurul votului exista multe speculatii, sustinandu-se ca desi in camera erau 60 de senatori, legea a intrunit la numaratoare 72 de voturi, necesare pentru aprobarea e